Agras

Документи од Проектот

Документи кои беа изработени специјално за овој Проект.

Превземи ги докуметите


Галерија од Проектот

Галерија од регионот, патната инфраструктура и имплементацијата на проектот.

Посетете ја галеријата


Имате прашање?

Доколку имате прашања поврзани со Проектот, не двоумете се да ни пишете!

Контактирајте не сега

За проектот

small_logoОпштините од Југоистокот работат на тоа да изградат систем со кој ќе се обезбеди подобар стандард на живеење на граѓаните преку процесот на децентрализација. Тоа ќе го постигнат преку воведување на функционална и ефикасна администрација, која ќе работи по принципите на локалната демократија и одржлив развој, како и со рационало користење на ресурсите за создавање на можности за развој на идните генерации. Со цел да се исполнат овие принципи треба да се создадат потребните предуслови за подобро планирање и хармонизирање на општинските стратешки документи, како и да се даде приоритет на проектите за развој на патна инфраструктура во Југоисточниот плански регион.

Последни настани

29јан

Завршен состанок на проектниот тим на проектот АГРАС

0 Comments
На 28ми јануари, 2014 година во просториите на “Регион Централна Македонија” – Солун, Грција беше одржан завршниот состанок помеѓу проектните... Read More →
12дек

Успешно завршени јавните дебати во општините од Југоисточниот плански регион

0 Comments
Центарот за развој на Југоисточниот плански регион во рамките на проектот „Подобрување на патната мрежа за развој на руралната прекугранична... Read More →
10дек

Студиско патување за стекнување на знаење на претставниците од општините на Југоисточниот плански регион во Грција

0 Comments
Во рамките на проектот „Подобрување на патната мрежа за развој на руралната прекугранична област“ – АГРАС, финансиран од ИПА Програмата... Read More →

Interreg Wording_4C flag B

Back to Top